Saját amatőr sportolói múltjában szerzett tapasztalatait – sokszoros maratonista és Ironman -, valamit a négy élsportoló gyermeke mellett megélteket igyekszik a hozzá forduló profi és amatőr sportolók mentális fejlesztésében felhasználni.

Sport mentáltrénerként, sport coachként és az SDC program partner tanácsadójaként (sport DISC tanácsadó) számos olyan, edzéseken és versenyeken kitűnően alkalmazható mentális technikákkal ismerteti meg a sportolóit, amelyek következetes alkalmazása hozzájárul a sportteljesítmény javulásához. Meggyőződése, hogy a sportban elért eredményhez igen jelentősen hozzájárul a sportoló önismerete és mentális állóképessége, amely kemény és kitartó munkával fejleszthető.

Munkájában meghatározó a fejlődési szemléletmód: legyünk nyitottak az újra, kérdőjelezzük meg az evidenciákat, térjünk el a megszokottól, keressük a kihívást, tanuljunk a hibáinkból, fogadjuk el az építő jellegű kritikát – miután megismertük a saját működésünket. A kudarcra mindig, mint egy tanulási lehetőségre tekint, a sikernek pedig az ő értelmezésében nem titka, hanem bizony ára van.