A csapatprogram felépítése:
1.    A sportolók és az edzők DISC profiljának elkészítése (egész szezonon át térítésmentesen lehetővé tesszük a 360 fokos értékeléseket)
2.    Visszajelző találkozó az edzői stábbal az eredményekről, egyéni visszajelzés az edzői stáb tagjainak
3.    DISC alapismereti, csapatépítő program 
4.    Egyéni visszajelzések a játékosoknak
5.    Csapatfejlesztési program megvalósítása a GRIP modell alkalmazásával

A csapatfejlesztő programot komplex szemlélettel valósítjuk meg, hiszen a csapatépítés nem egyszeri esemény, hanem folyamat. Így lehet tartós eredményeket biztosítani, valamint cél, hogy az új ismeretek készség szinten épüljenek be a mindennapokba, és az edzők, sportolók versenykörülmények között is alkalmazzák ezeket. Módszerünk alapja a GRIP modell. Ennek keretében kipróbált, a világon egyedülálló eszközként hívjuk segítségül a DISC viselkedési stílus modell sport alkalmazásait, az edzői, sportolói riportokat is. A GRIP modell egy teljesítmény javító eszköz, amelyet bármely sportágban érdekelt csapat alkalmazhat fejlesztésre, a hatékonyság növelésére. Ideális esetben a program megvalósítása a felkészülési időszakban elindul, hogy az egyéni célokhoz is illeszkedő csapatszintű célkitűzésekkel, közösen kialakított értékrendszerrel, szabályokkal, pontos szerepleosztásokkal, kellő ön- és társas ismerettel vágjanak bele a versenyidőszakba.

A GRIP modell azokat a kritikus elemeket tartalmazza, amelyek alapvetőek a magas szinten teljesítő sportcsapatok számára. A GRIP angol nyelvű mozaikszó, amely a következő szavakból épül fel:
Goals: célok (egyéni és csapat) és értékek.
Roles: szerepek (pályán betöltött pozíciók szerinti és azon kívüli).
Interpersonal relationships: kapcsolatok, interakciók.
Processes: folyamatok.


 
A tapasztalatok azt mutatják, ha bármely elem is hiányzik, vagy kidolgozatlan ebből a négyesből, az érintett csapat alulteljesít, és nem hozza ki magából a benne rejlő lehetőségeket, eredményeket.